Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

sâmbătă, august 02, 2008

Living next door to Snubby

Avem un nou colocatar, în Australia, iar numele său este Snubby, porecla dată mult mai eclecticticului Snubfin Dolphin (Orcaella heinsohni), specie de delfin descrisă ştiinţific în 2005.

Snubby este considerat înrudit direct cu delfinul Irrawaddy (Oracella brevirostris), cu care seamănă întrucâtva, fiind distins de nasul cârn, de boxeur şi de aripioara dorsală ciudăţică rău şi uşor strâmbă. Se mai distinge de ruda sa mult mai populară prin cele trei culori alternate, în comparaţie cu cele două culori ale lui Flipper. Snubby este localizat în Oceanul Pacific, dincolo de Townsville, unde se consideră că ar coexista circa 200 de indivizi.

Prima atestare a lui Snubby datează din 1948 când a fost descoperit în apele Australiei de Nord, mai precis în Golful Melville un craniu al delfinului cârn, probabil mâncat de aborigeni. Cu toate acestea descoperirea cu pricina a deschis un şir de discuţii de profil abia în 1964. Taxonomic vorbind Snubby şi-a primit numele drept omagiu adus biologului marin, australianului George Heinsohn, membru al Universităţii James Cook.

Această descoperire mă face să cred că nu vor trece mai mult de câteva decenii până ce în pădurile seculare de pe teritoriul Daciei Felix va fi găsit Yeti, un uriaş prietenos, cu zâmbet blând şi răgete de duh. Ave!

ADU-L PE DARWIN ÎNAPOI ÎN ŞCOLI!

SUSŢINE REINTRODUCEREA TEORIEI EVOLUŢIEI ÎN MANUALELE ŞCOLARE!

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...