Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

luni, martie 14, 2011

Capul de Rădoi

Parcă vineri, dacă nu mă înşel, s-a dat publicităţii gogomănia cu Rădoi care se lua de un fotbalist saudit bătând apropouri de meltean de Ghencea cu tradiţionalele bancuri de vestiar care definesc din nefericire un anumit profil de fotbalist român contemporan. Prima reacţie atât a mea, cât şi a lui BebeBebe - e drept, în regres fotbalistic de la naşterea celui mic, dar în orice caz atentă oarecum la orice enormitate -a fost să facem ochii mari şi să nu ne vină să credem ce auzim. Pentru cei care nu cunosc momentul, iată declaraţia lui Rădoi: "Tot timpul meciului m-a luat în braţe ca pe o fată. Poate îi plac bărbaţii". În orice caz întregul moment merită de văzut. Rădoi în plină glorie, strălucind ca un luceafăr, automulţumit de geniala sa prezenţă de spirit de a debita astfel de enormităţi la adresa unui saudit. Cât de tare e românul de el să facă spirite de glumă. Ceea ce însă nu ştia Rădoi şi mai interesant de atât mi se pare că nimeni din presă nu a sărit atunci pentru a avertiza este că glumele cu trimiteri pidosnice nu sunt tolerate în ţările arabe.

În ultimele zile fotbalistul în cauză a făcut plângere refuzând orice înţelegere pe cale amiabilă. În mod normal deznodământul nu poate fi decât: pedeapsa cu moartea sau închisoarea. Mi-ar plăcea să am o cameră ascunsă în imediata apropiere a lui Rădoi pentru a-i surprinde tonusul şi privirea inteligentă acum când, viaţa sa poate lua o nouă întorsătură. Acum vreau să îl aud făcând glume. Singura problemă ar fi bip-urile care sunt sigur că ar trebui folosite din belşug. Un astfel de monolog al lui Rădoi ar trebui redat cam în felul următor: "bip cum se poate bip eu care bip nu ştiam bip dar acum bip poate că bip că la noi bip care este bip pac pac bip că vă bip de bip oameni de bip multă bip şi bip şi bip şi mă întorc în bip la steaua..."

Evident, toată lumea e a lor, a acestor copii teribili ai fotbalului românesc, a acestor non valori care în lipsa unităţilor de măsură devin mari valori ale neamului românesc. Noroc că se mai fac transferuri în străinătate, ca să ne dăm, unii dintre noi mai bine seama ce fel de nulităţi ridicăm pe piedestal. Oricum continuăm să ne victimizăm, dar transferurile astea au rolul să mai echilibreze astfel balanţa, pentru că altfel am rupe graniţele şi am porni să îi lapidăm pe străinii care nu ne recunosc valorile şi calităţile naţionale.

Mai există însă o variantă, pe care cu toată umilinţa o iau acum în calcul. Perigeul lunar. Oare nu cumva toate ăstea se petrec pentru că în câteva zile luna ne va bate în fereastră? Mooning în toată regula. Au înnebunit în sfârşit salcâmii, a înnebunit Rădoi şi unde mai punem că pe 19 martie, în ziua perigeului îşi mai apără şi Bute centura în faţa lui Magee. Va pierde oare Bute meciul? Sau îl va câştiga şi cu centura la brâu îi va face mooning lui Magee, moment ce duce la desprinderea şi căderea centurii sale? Sau, în urma unei ieşiri necontrolate îl muşcă pe Magee de una dintre părţile sale anatomice? Sau sare la jugulara uneia dintre fetele cu numere?

Ne divorţează vedetele, Oltchimul se face de râs... doamne-dumnezeule, perigeul lunar are ceva cu România.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...