Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

marți, martie 16, 2010

Fracturi în funcţie de specificul regional românesc

Prin intermediul axei Teodorovici-Lăzărescu ieri am descoperit aici un articol care ar putea revoluţiona Protecţia Muncii în România, aducându-le proteguitorilor multe satisfacţii financiare. Aflăm din scurtul articol publicat în Ziarul de Iaşi că ieşenii cu predilecţie sunt predispuşi să cadă din copaci, lucru care ar trebui luat în seamă atât la angajare cât şi la instructaj. În doar două zile "peste 30 de ieseni au ajuns la spital in stare grava in doar doua zile dupa ce au cazut de la inaltime," ceea ce ne dă de gândit. Iată în cele ce urmează câteva întrebări de bun-simţ care i-ar putea ajuta mult pe angajatori atunci când intervievează pretendenţii la post:
  • - De unde eşti mata de fel?
  • - Ai coardă de protecţie? Dar cască, pioleţi sau crampoane?

Vorba Doamnei Doamna: dacă nu LA REVEDERE. Până la urmă nu ar strica să îi privim pe noii angajaţi ca pe nişte fotbalişti: îl angajez pe Cutare, dar dacă are oasele slabe sau ligamentele varză ce rost are să îi fac contract şi pe urmă să stea mai mult pe tuşă, băgându-mă la alte şi alte cheltuieli.

Poate că nu ar fi rău dacă am porni un sondaj al accidentelor pe regiuni, pentru că în conformitate cu "dogma" promovată de articolul "Zeci de ieseni au ajuns la spital dupa ce au cazut din copaci" ar însemna că specificul regiunilor din România dictează şi un anume profil al accidentelor. Înţeleg că moldovenii sunt predispuşi la căderea din copac, în cazul ăsta cum stă oare treaba cu muntenii, ardelenii sau lipovenii? Odată realizat acest sondaj vom deveni probabil cu toţii mai buni, mai îngăduitori sau dimpotrivă. Te supără colegul moldovean, îl urci repede în copac după care o introduci în peisaj pe "bomba sexy" goală (am o obsesie de ieri mai exact, o obsesie dictată de o prezentare de modă, zice-se, în care respectiva şi-a dat cu sclipici pe jumări). Dând buluc la fructul interzis, moldoveanul se accidentează la coborâre. Dar să nu ne gândim la răzbunări.

Să gândim pozitiv, internaţional. Anii trecuţi o veste făcea înconjurul lumii. Se făcea că Keith Richards, legenda Rolling Stones îşi rupea oasele căzând dintr-un palmier. Acum după ce am citit articolul din ziarul ieşean nu îmi mai rămâne decât să concluzionez că Keith Richards este moldovean. Aproape că nu mai are încotro.

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...