Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste...

vineri, august 06, 2010

Dinamo - the backdoor men

Revelaţii peste revelaţii: dumnezeu nu dă cu parul. Aseară încă o dovadă grăitoare: Dinamo, corcituri plouate cu pretenţie de pedigree. Calificaţi în cupe în detrimentul Rapidului, invitaţi la masa celor bogaţi pe uşa din spate, câinii au reuşit să facă în aşa fel încât să fie daţi afară tot pe unde au intrat - pe uşa din spate. O dovadă în plus că nu poţi fi domn peste noapte, oricât de bine ai simula, până la urmă tot îţi vine să te scobeşti în nas, să faci biluţe, sa te scarpini între degetele mari de la picioare sau între oricare dintre degetele de la picioare. Până la urmă tot ajungi în situaţia când trebuie să deschizi uşa unei doamne şi tu îi dai drumul în nasul cucoanei, pentru că, deh, nu ai exerciţiul bunului simţ. Pentru 3-0 sec de aseară Hajduk Split merită o scrisoare de felicitări din partea Rapidului, pentru restabilirea dreptăţii, pentru că aseară, croaţii au făcut ce nu a reuşit o Ligă naţională. Îmi pare rău că am pierdut din competiţii o echipă românească, dar îmi pare bine că Dinamo se întoarce acolo unde îi este locul, pe scara de serviciu. Îmi pare rău pentru Andone, pentru cei câţiva prieteni dinamovişti care au ajuns să spere în minuni fără voia lor. Adevărul este că suntem o societate manipulată de televiziuni şi de presă, prin urmare, după ce tot aud de valoare încep să creadă că o au şi nu este deloc aşa. Şi apropo de televiziune...

Tot aseară am râs şi de amatorismul comentatorilor de la Digi TV. Dacă ar fi comentat orice personaj neavizat, mi s-ar fi părut normal să fie introduse licenţe. În loc de Torje spun Piticul Porno, în loc de Dănciulescu spun Danciu, în loc de Cristea spun Prinţul. Aici însă nu mai e vorba de bun simţ, ci de meserie. Poţi fi simpatic prin informaţie, prin calitate, prin glumele de calitate. Dar nu te faci simpatic bătându-te pe burtă cu actorii. Faptul că aseară Adrian Cristea nu a fost scos din "Prinţul" echivalează cu un critic de teatru care, în paginile unei reviste de specialitate îl elogiază pe marele Gheorghe Dinică numindu-l GIGI. Evident, am exagerat pentru a ieşi mai bine în relief porcăria de aseară, nu s-a inventat picior de egalitate între Cristea şi Dinică. Până la urmă, chiar dacă comentatorul nu era dinamovist şi încerca tot felul de tertipuri ca să îi umilească pe câini, nu are scuze pentru replici de genul: "Prinţul la balon!" Îmi imaginez că cineva care habar nu are de porecla dată acestui băiat de mingi ajunge să creadă că Prinţul Duda s-a apucat de fotbal. "Marceleee, vino dragă repede la televizor că l-a băgat Dinamo în teren pe Prinţu' Radu (Duda)!"

În concluzie, în asentimentul celorlalţi cronicari nărozi, opinez şi eu că de-acum încolo Dinamo se va concentra mai bine pe campionatul intern. Pentru ca la anul să se califice iar într-o cupă europeană în detrimentul altei echipe merituoase. În orice caz, aseară dumnezeu a fost Rapidist.

P.S.

Who let the dogs out? Who who who?

Niciun comentariu:


Pleased to meet you, hope you guess my name...