luni, noiembrie 17, 2008

Academia Caţavencu sau un cub de zahăr la cafeaua turcească

O reclamă civică patetică de la Academia Caţavencu. Spun patetică pentru că de râs nu e, personaje pitoreşti de genul Dorel sau Tanti Maria nici atât şi atunci electorul de rând se va întreba de ce atâta tămbălău ca să zici că s-a deschis sezonul la ... E ca şi cum ar trebui să citeşti toată cartea Cei trei muşchetari ca să afli că până la urmă iubita lui D'Artagnan moare.

Nu mă înţelegeţi greşit, eu voi avea grijă la pusul ştampilei, aşa cum am avut-o de fiecare dată la ultimele alegeri şi într-o mică măsură reclama civică a celor de la Academia Caţavencu mi-a prins bine: mai sunt şi alţii atenţi la detalii. Problema este că nici aşa nu am nici o garanţie că cel ales de mine pe lista uninominală nu are şi el alzheimer precoce ca şi cei aleşi până acum pe lista de grup.

Din acest punct de vedere, cred că litera de lege într-o astfel de cursă electorală este: cureaua la prima gaică până la scrutin şi o gaură dată la curea în ultimul an de mandat. Dacă te prezinţi altfel, partidul te respinge după logica: ori slăbeşti de stres şi muncă şi îi pui pe ceilalţi într-o lumină proastă, ori te îngraşi şi mai mult şi întinzi pantofii Armani în primele săptămâni.

Una peste alta, la alegeri nu vă luaţi după cei zâmbind la intrarea în cabinele de vot, deoarece aţi putea fi derutaţi. Mulţi dintre aceştia fie au un rictus ereditar, fie datorită crampelor caută un loc unde să tragă vânturi. Votaţi cum trăiţi, natural şi vedem noi ce se va alege!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu